Tip Zomerklaar

Zonneklaar zomerhaar: verzorging en styling
de zomer moet je haar snel goed zitten, overdag op het strand of 's avonds als je uitgaat. En na de zomer wil je niet met een uitgedroogd bosje vlas de herfst ingaan, dus zonneschade moet voorkomen worden. Hoe? Lees verder voor tips, styling, nieuwe

en vertrouwde producten.

waar: zonneklaar zomerhaar

Zon, zout water en chloor horen bij een heerlijke zomer. Maar ze drogen wel je haar uit! Chloor kan zelfs een groen waasje veroorzaken, vooral bij blond haar. Gelukkig kun je dit voorkomen met een speciale haarverzorgingslijn voor de zomer  van Schwarzkopf.. De shampoo uit zo'n lijn moet chloor- en zoutresten uit je haar wassen. De haarolie, haarmousse of gel uit de lijn verzorgt intensief en bevat UV-filters om de inwerking van de zon te neutraliseren. Een haarlijn beschermt ook de kleur van geverfd of gebleekt haar. Anders kan die in de zon vaal en dof worden. Een leuk nieuwtje is de 'all in' body- en haarwash voor na de zon. Handig twee-in-eentje voor in de vakantiekoffer!

Een tragisch misverstand

Heb je meditteraan, curly of Aziatisch haar? Denk dan niet dat jouw haar beter bestand is tegen zonneschade vanwege de stevige textuur. Dit is een misverstand! Krullend haar is juist vaak droog, en Aziatisch haar is poreuzer dan zogenaamd Europees haar. Dus ook voor jouw haartype geldt: special summer care!

De zonde is geschied? Wanhoop niet

Niemand is altijd even braaf in haarverzorging. In de zomer denk je nu eenmaal eerst aan plezier! Gelukkig is eventuele schade tot op zekere hoogte te herstellen met speciale producten. Het slechte nieuws: zeer zwaar beschadigd haar, waar nog geen glanzend lokje meer in te bekennen is, red je alleen nog met de kappersschaar. het goede nieuws: dof haar dat vanouds altijd geglansd heeft en hier en daar nog een tekentje van leven geeft, knapt op van boetedoening in de vorm van intensief verzorgende en gladmakende producten. Dat betekent niet alleen een speciale haarverzorgingslijn voor in de zomer zoals bovengenoemd, maar ook special care. Elke wasbeurt afsluiten door crèmespoeling intensief door het haar te kneden, en een of zelfs een paar keer per week een haarmasker (bijvoorbeeld Hair Repair Masker van Schwarzkopf, of het nieuwe specifieke aftersunmasker van Schwarzkopf). Of geef je haar een oliebadje. Dat kan de golden oldie Hot Oil zijn, die onder andere de drogist voor je heeft, maar ook olijfolie - zij het dat dat wel lastiger uit te spoelen is. En na het wassen volgt een niet-uitspoelbaar serum of een crèmeverzorgingsproduct.
Na een dagje zon gebruik je niet alleen aftersun voor je lichaam maar ook voor je haar.
Ja, dat bestaat tegenwoordig . Veel werk? Nou en?  En nu we het daar toch over hebben.. op naar 'summer styling school!'